Decoratie op standaard - Maak leuk en eenvoudig je woning persoonlijk!

Ornamenten of decoratie op standaard zijn onze favoriete woonaccessoires. Vaak geven ze persoonlijke herinneringen aan of geven ze jouw kijk op de wereld weer. Ornamenten kunnen kleine beelden zijn of een beeld op standaard die jouw interieur snel kunnen omtoveren in een eigen plekje. 

 

 

Lekker persoonlijk!

We kunnen gelijk beginnen met allerlei tips over stijlen, kleuren of materialen, maar het allerleukste van een ornament is dat het voor jou een persoonlijke herinnering heeft of ergens symbool voor staat. Een steen of schelp van van dat ene leuke plekje op die speciale vakantie bijvoorbeeld. Leg het onder een stolp of combineer het met een aantal andere kleine ornamenten bij elkaar en je maakt echt iets persoonlijks. Wij houden zelf ook erg van natuurlijke materialen en verwijzingen naar dieren, maar dat is voor iedereen persoonlijk een afweging. Kijk eens lekker rond in onze collectie decoratie op standaard of er een leuk ornament voor jou tussen zit!

 

 

Materialen en vormen

Het materiaal  en de vorm van een ornament vangen gelijk je blik en geven de eerste indruk. Ornamenten kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen, zoals glas, hout, steen of metaal. Wil je iets natuurlijks in je interieur dan is een ornament van hout of steen een goede keuze. Wil je iets robuusts dan kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld metaal. Het leuke aan ornamenten is dat ze in allerlei vormen en maten verkrijgbaar zijn. Kies een beeld op standaard in de vorm van een hart, ring, dier of abstract voorwerp.

 

 

Versieren!

De Romeinen hadden het al heel lang door, het versieren van gebouwen en woonruimtes maakt ze uniek! Het woord ornament komt van de Latijnse woorden ornare en ornamentum, dat versieren en sieraad betekend. Een ornament is dus een versiering of decoratie. Destijds werd het vooral gebruikt als term voor versieringen op gebouwen, meubels en aan wanden. Later is men de term ornament ook gaan gebruiken voor losse versieringen en decoratie accessoires. 

 

 

Ornamenten plaatsen

Ornamenten of beelden op standaard kun je op verschillende plekken in je interieur plaatsen. Een plek die het altijd goed doet is een vensterbank, een houten bankje of oud houten kratje. Kleine ornamenten of beelden kun je ook in een glazen kast of vitrine plaatsen. Het leuke aan een ornament is dat je ze snel kunt verplaatsen of anders combineren als je een andere sfeer in je kamer wil. Zo kun je met ornamenten altijd jouw eigen woonstijl creëren.


Laat een bericht achter

Berichten moeten worden goedgekeurd, voordat deze geplaatst worden.

Deze site wordt beschermd door recaptcha en het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.


You may also like

Bekijk alles
Example blog post
Example blog post
Example blog post