Welke droogbloemen passen er in welke vaas?

Ben je op zoek naar manieren om je huis op te fleuren met droogbloemen, maar weet je niet zeker welke bloemen in welke vaas passen? Dan ben je hier aan het juiste adres! In dit artikel zullen we je alles vertellen wat je moet weten over welke droogbloemen het beste passen in welke vaas

Welke vaas?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat niet elke droogbloem geschikt is voor elke vaas. Dit komt omdat verschillende vazen verschillende openingen en hoogtes hebben. Hierdoor kan de ene vaas beter geschikt zijn voor een bepaald type droogbloem dan de andere.

Een vaas met een smalle opening, zoals een reageerbuisvaas, is bijvoorbeeld ideaal voor het weergeven van enkele lange, slanke droogbloemen zoals  pampasgras, granen of riet. Deze droogbloemen zijn hoog en smal, waardoor ze perfect in deze vazen passen.

Een ronde vaas is daarentegen beter geschikt voor volle, bolvormige droogbloemen zoals gedroogde rozen of hortensia's. Deze vazen hebben vaak een brede opening en bieden meer ruimte voor de bloemen om zich te verspreiden en te pronken

Welke droogbloemen?

Een andere optie is om meerdere soorten droogbloemen te combineren in een vaas. Bijvoorbeeld, een mix van gedroogde lavendel, rozen en grassen zien er prachtig uit in een glazen vaas met een brede opening. Zo'n mix van kleuren en texturen zorgt voor een interessante en mooie uitstraling. 

Lange bloemen zoals pampasgras kunnen worden afgeknipt om te passen in een kleinere vaas, terwijl kortere bloemen juist beter tot hun recht komen in hogere vazen.

Kortom, er zijn verschillende soorten droogbloemen die passen bij verschillende soorten vazen. Door te experimenteren met verschillende combinaties van bloemen en vazen, kun je een prachtige en unieke uitstraling creëren voor je huis. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om de juiste droogbloemen te kiezen voor jouw favoriete vaas.

✓ Gratis geleverd vanaf €50,-   ✓ 30 dagen bedenktijd    ✓ Binnen 2 werkdagen geleverd